Home Ankh Kirken Presse omtale Litt om meg Kontakt skjema In English
Home Page Se fremtiden Indre Reiser Møt dine åndelige guider Pyramide meditasjon Numerologi Tarot Astrologi
 
Astrologi   Fødselshoroskop   Årshoroskop   Partnerhoroskop   Karmiskhoroskop   Mysteriet rundt Kristi fødsel  
Mysteriet rundt Kristi fødsel

Det eneste som er sikkert når det gjelder Jesu fødsel, er at ingen kan være helt skråsikre på fakta. Sannheten har gått tapt i historiens tåkehav. Når ble Jesus Kristus født? Hvem var de vise menn, og hvor kom de fra? Var Betlehems-stjernen en komet, en supernova eller en bestemt konjuksjon av planeter.....?


DE VISE MENN FRA ØSTERLAND 

De har blitt kalt "magier" (fra det greske ordet "magoi" = vismenn) og var astrologer fra Babylon. Ettersom de hadde store kunnskaper om astrologi - astronomi og matematikk var disse lærde kjent med spådommen om at en "jødenes konge" en Messias - skulle fødes på denne tiden. Vismennene, som kan ha vært mellom 2 og 14 stykker, drar til Betlehem for å hylle kongen på persisk vis.

BETLEHEMS-STJERNEN 

"Stjernen" dukker opp tre ganger. Først for å varsle de vise menn om at de skal starte sin reise, så under selve reisen og til slutt mens de er i Jerusalem, for å vise dem veien til Betlehem.

Mai, år 7 f.Kr: Den første trippelkonjouksjonen kommer til syne som en stor dobbeltstjerne. Dette tolkes som et tegn på at Messias er født.

Oktober til desember: Den annen og tredje konjuksjonen finner sted. Sett fra Jerusalem står stjernen høyt på himmelen, rett over Betlehem.


VISMENNENES REISERUTE 

Etter den første stjernekonjuksjonen som finner sted 27 mai år 7 f.Kr. bestemmer de vise menn seg for å dra til Jerusalem. Der vil de oppsøke kong Herodes og spørre etter Messias. De bruker minst en måned på forberedelsene. De skal skaffe seg utrustning og leie menn og kameler til reisen.


Den "fruktbare halvmånen": Den mest sannsynlige ruten er handelsruten fra oase til oase. Denne 1200 km lange reisen tar en kamelkaravane mellom 4 og 5 måneder.


Stjernen: Trippelkonjuksjonen med Jupiter og Saturn får stjernen til å dukke opp to ganger til i løpet av reisen. Konjuksjon nummer to finner sted 6 oktober og den tredje 1 desember. SOLEN, JORDEN, JUPITER og SATURN på lik linje tre ganger i år 7 f.Kr.
  Daniel North, Oslo 
Telefon: + 47 93 21 85 17